O serowarni

Serowarnia Smykoza wpisana jest do rejestru Powiatowej Inspekcji Weterynaryjnej i nadano jej weterynaryjny numer identyfikacyjny: 12013501.

Oznacza to że, nasze mleko badane jest systematycznie co 2 tygodnie pod względem bakteriologicznym, a nasze sery przechodzą próby przechowalnicze na obecność: Listeria monocytogenes, gronkowców koagulazo-dodatnich i Escherichia coli.

Osoby pracujące przy wytwarzaniu serów posiadają odpowiednie badania sanitarno-epidemiologiczne i świadectwo lekarza medycyny pracy.

Nasze kozy są systematycznie badane przez Powiatowego Lekarza Weterynarii i posiadają wymagane prawem świadectwo.

Nasze sery wytwarzane są naturalnym sposobem wg. receptur najznamienitszych światowych serowarów.

Nasze sery nie zawierają żadnych konserwantów i barwników .

Do ich wytworzenia używamy tylko szlachetnych kultur bakterii i podpuszczki.